خاویار بادمجان یکی از کنسروهای معروف است که بیشتر با نام کنسرو بادمجان یا خوراک بادمجان شناخته می شود. اگر به غذاهای پخته شده با بادمجان مانند حلیم بادمجان ، رولت بادمجان و … علاقمند هستید حتما خاویار بادمجان را نیز امتحان کنید. در این آموزش کامل ترین و خوشمزه ترین دستور پخت خاویار بادمجان را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید برای ۴ نفر خاویار بادمجان تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه خاویار بادمجان در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم خاویار بادمجان | |
بادمجان | ۴ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۵۰ گرم |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
به دو صورت می توانیم بادمجان ها را آماده کنیم. روش اول کباب کردن بادمجان ها روی حرارت مستقیم است و روش دوم این است که بادمجان ها را آبپز کنیم. البته روش مرسوم برای تهیه خاویار بادمجان این است که بادمجان ها را کباب کنیم.
پس از کباب کردن بادمجان ها اجازه می دهیم خنک شوند سپس پوست شان را می گیریم. در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را روی حرارت کباب می کنیم و پس اینکه خنک شدند پوست شان را می گیریم سپس گوجه ها را به صورت ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پیازها و سیرها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه روغن زیتون در یک تابه تفت می دهیم تا نرم شوند. پس از اینکار گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. در این مرحله ادویه ها را اضافه می کنیم.
پس از اضافه کردن نمک و فلفل سیاه بادمجان ها را به طور کامل با گوشتکوب له می کنیم ( یا با کارد بادمجان ها را ساطوری می کنیم ) و به تابه اضافه می کنیم. جعفری را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به همراه آب لیمو ترش به خوراک اضافه می کنیم.
در مرحله پایانی درب تابه را می گذاریم و با حرارت کم اجازه می دهیم خوراک جا بیفتد و روغن بیاندازد. حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز است تا خوراک جا بیفتد. برای خوشرنگ شدن خوراک می توانیم مقداری رب گوجه فرنگی هم به آن اضافه کنیم.
برای این منظور ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت می دهیم تا سرخ شود و طعم خامی آن برطرف شود ، سپس آنرا به خوراک اضافه می کنیم. پس از اینکه خوراک آماده شد آن را به همراه نان سرو می کنیم.